search
engine optimization test answers odesk
oDesk
Search Engine Optimization skill Test UPDATED Answers 2013
| 
Question:
  1 | 
| 
Which
  of the following search engines or directories provides the
  directory  
search
  results for Yahoo? | 
| 
Ans:
   B | 
| 
Question:
  2 | 
| 
Which
  of the following statements regarding website content are correct? | 
| 
Ans:
  A | 
| 
Question:
  3 | 
| 
What
  is Keyword Density? | 
| 
Ans: D | 
| 
Which
  of the following statements about the Google Sitemap are correct: | 
| 
Ans: A | 
| 
Question:
  5 | 
| 
Are
  RSS/Atom feeds returned in Google’s search results? | 
| 
Ans: B | 
| 
Question:
  6 | 
| 
What
  does the term Keyword Prominence refer to? | 
| 
Ans:
  C | 
| 
Question:
  7 | 
| 
Which
  of the following factors does Google take into account  
while
  assessing whether or not a website is an authority website? | 
| 
Ans: A,B,C | 
| 
Question: 
  8 | 
| 
What
  is Anchor Text? | 
| 
Ans: C | 
| 
Question:
  9 | 
| 
If
  you search for the term “iq test” in the Word Tracker keyword  
suggestion
  tool, will it return the number of independent searches  
for
  the term “iq”? | 
| 
Ans: B | 
| 
Question:
  10 | 
| 
What
  is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties  
in
  order to filter off traffic to another site called? | 
| 
Ans:
  D | 
| 
Question: 
  11 | 
| 
Do
  search engines such as Google detect unnatural linking patterns by
  checking  
the
  Class C IP address of the page where the link to the website originates? | 
| 
Ans: A | 
| 
Question: 
  12 | 
| 
What
  term is commonly used to describe the shuffling of positions
  in search  
engine results
  in between major updates? | 
| 
Ans: B | 
| 
Question:
  13 | 
| 
While
  grading your website, Google gives credit to outbound links pointing  
to
  authority websites? | 
| 
Ans:
  B | 
| 
Question: 
  14 | 
| 
Which
  of the following URLs can the Google search engine spider? | 
| 
Ans: E | 
| 
Question:
  16 | 
| 
What
  does the 302 server response code signify? | 
| 
Ans:
  D | 
| 
Question:
  17 | 
| 
Which
  of the following statements is correct with regard to the description meta
  tag? | 
| 
Ans: D | 
| 
Question:
  18 | 
| 
State
  whether true or false.The Yahoo Directory listing is a free service for
  commercial sites. | 
| 
Ans: A | 
| 
Question:
  19 | 
| 
Which
  of the following statements is correct with regard to the images within a
  webpage? | 
| 
Ans: B | 
| 
Question:
  20 | 
| 
Cloaking is a controversial SEO technique. What does
  it involve? | 
| 
Ans:
  B | 
| 
Question: 
  21 | 
| 
Which
  of the following facts about Alexa are correct? | 
| 
ANS: A | 
| 
Question:
  22 | 
| 
Google
  looks down upon paid links for enhancing page rank. If a website sells links,
  what action/s does Google recommend to avoid being penalized? | 
| 
Ans: C | 
| 
Question: 
  23 | 
| 
Which
  of the following actions could get you banned by Google? | 
| 
Ans: 
  A | 
| 
Question: 
  24 | 
| 
Which
  of the following statements about Google’s technical and quality guidelines
  is true? | 
| 
Ans: B | 
| 
Question:
  25 | 
| 
Which
  of the following is an ethical SEO Technique? | 
| 
Ans: D | 
| 
Question: 
  26 | 
| 
All
  major search engines are case sensitive. | 
| 
Ans: B | 
| 
Question: 
  27 | 
| 
While
  optimizing your website it is important to generate the right type of
  traffic, how does the Bounce Rate information help in this regard? | 
| 
Ans: B | 
| 
Question: 
  28 | 
| 
Which
  of the following factors contribute towards link popularity of a website? | 
| 
Ans: A,B,C,D | 
| 
 Question: 
  29 | 
| 
Search
  engines do not index some common words (such as “or”, “and”, “when”, and “in”)
  within the webpage. What are these common words called? | 
| 
Ans: D | 
| 
Question: 
  30 | 
| 
Which
  of the following activities could be looked down upon by Google as per their
  quality guidelines? | 
| 
Ans:
  B,C | 
| 
Question: 
  31 | 
| 
Which
  of the following statements about RSS are correct? | 
| 
Ans: A | 
| 
Question: 
  32 | 
| 
_________
  is usually the best web page to get linked to while receiving a themed
  in-bound link from another website. | 
| 
Ans: D | 
| 
Question:
  33 | 
| 
Which
  of the following can be termed as good keyword selection and placement
  strategies? | 
| 
ANS: A,
  D | 
| 
Question: 
  34 | 
| 
If
  your site is not appearing in Google
  search results because of some unethical SEO practices in the recent past, _________________. | 
| 
Ans: 
  D | 
| 
 Question: 
  35 | 
| 
Which of the following statements about search engine
  optimization techniques are correct: | 
| 
Ans: A,
  B, D | 
| 
Question: 
  36 | 
| 
A
  Hallway Page is used to: | 
| 
Ans: D | 
| 
 Question: 
  37 | 
| 
Which
  of the following free tools/websites could help you identify which city in
  the world has the largest search for the keyword – “six sigma”? | 
| 
Ans: D | 
| 
 Question: 
  38 | 
| 
How
  are site maps important for the search engine optimization process? | 
| 
Ans: C | 
| 
Question: 
  39 | 
| 
State
  whether the following statement is true or false.A Sitemap provides a list of
  internal links to user accessible pages on a website. | 
| 
Ans: A | 
| 
Question: 
  40 | 
| 
What
  is the function of “indexer” part of the Google search engine? | 
| 
Ans: 
  D | 
| 
Question: 
  41 | 
| 
Which
  of the following conditions will Google treat favorably from the ‘Relevancy’
  perspective? | 
| 
Ans: D | 
| 
Question: 
  42 | 
| 
Some
  words, when followed by a colon, have special meanings to Yahoo. What is
  performed by the link: operator? | 
| 
ANS: 
  C | 
| 
Question: 
  43 | 
| 
Which
  of the following factors have an impact on the Google Page Rank? | 
| 
ANS: 
  A | 
| 
Question: 
  44 | 
| 
What
  is the term for Optimization strategies that are in an unknown area of
  reputability/validity? | 
| 
ANS:
  C | 
| 
Question: 
  45 | 
| 
Why
  is it a bad idea from the seo perspective to host free articles and write ups
  that are very common on the internet. | 
| 
ANS:
  B | 
| 
Question: 
  46 | 
| 
The
  following robots meta tag directs the search engine bots:<META
  NAME=”robots” CONTENT=”noindex,nofollow”> | 
| 
ANS: 
  B | 
| 
Question: 
  47 | 
| 
_________________
  use both crawlers and directories to generate relevant results. | 
| 
ANS: 
  D | 
| 
 Question: 
  48 | 
| 
Which
  of the following statements is correct with regard to natural links? | 
| 
ANS:
  C | 
| 
Question: 
  49 | 
| 
What
  will happen if you type the words ‘Certification -Networking’ in the Google
  search box? | 
| 
ANS:
  D | 
| 
Question:  
  50 | 
| 
If
  you enter ‘Help site:www.microsoft.com’ in the Google search box, what will
  Google search for? | 
| 
ANS:
  B | 
| 
Question:
  51 | 
| 
Which
  of the following statements about FFA pages are true? | 
| 
ANS:
  B | 
| 
Question: 
  52 | 
| 
What
  is the name of the search engine technology due to which a query for the word
  ‘actor’ will also show search results for related words such as actress,
  acting or act? | 
| 
ANS:
  D | 
| 
Question: 
  53 | 
| 
If a
  website’s search engine saturation with respect to a particular search engine
  is 20%, what does it mean? | 
| 
NS: A | 
| 
 Question:
  54 | 
| 
What
  is the main reason for the effectiveness of optimizing a webpage towards a
  long tail keyword search? | 
| 
ANS:  
  A 
 
                       
                       
                       
                  Thank you.. | 

 
 
কোন মন্তব্য নেই:
একটি মন্তব্য পোস্ট করুন